<a href="https://lovegodgreatly.com/romanian/give/">Donează</a>

Metoda SORA de studiere a Bibliei

De ce și cum

La Love God Greatly, credem că Cuvântului lui Dumnezeu este viu și activ. Credem că cuvintele scripturii au putere și sunt relevante vieții și culuturii actuale. Știm că Biblia a fost scrisă pentru o audiență specifică, cu o cultură diferită timpurilor noastre. Credem că, dacă ne dorim să înțelegem corect Biblia, trebuie să înțelegem și contextul cutlural în care a fost scris.

Noi studiem Biblia cu ajutorul metodei SORA. Acronimul stă pentru Scriptură, Observare, Rugăciune, Aplicație. Doar cititul scripturii nu este același lucru cu studierea ei. Când interacționăm cu ea, reducând ritmul intenționat, ca să putem medita la adevărurile scrise în ea, ele prind viață. Metoda SORA ne permite să ne adâncim în Scriptură, să vedem mai mult decât am vedea doar la o simplă citire a bibliei. Ne permite să nu fim doar ascultători sau cititori ai cuvântului, dar și făptuitori. (Iacov 1.22)
În acest jurnal, vei găsi pasaje de citit zilnice și câteva versete sugerate de studiat cu metoda SORA. Noi citim un pasaj din scriptură, apoi aplicăm metoda SORA pentru câteva versete. Credem ca folosirea acestei tehnici ne permite să căpătăm o înțelegere mai profundă a scripturii, care ne ajută să o putem aplica mai eficient în viața noastră zilnică.

Cel mai important ingredient din această metodă este interacțiunea ta personală cu Cuvântul lui Dumneeu și aplicația acesteia la viața ta personală. Niciodată nu vei pierde timp cu Cuvântul lui Dumnezeu. El este eficient și ăuternic. Ia-ți timp să îl studiezi cu atenție, descoperind adevăruri despre Dumnezeu și despre dragostea Lui pentru această lume.

Te încurajăm să aplici metoda SORA la pasajele, din lectura ta zilnică.

Cel mai important ingredient din metoda SORA este interacțiunea ta cu cuvântul lui Dumnezeu și aplicarea acestuia în viața ta.

STUDIUL SORA (continuare):

S vine de la  Scriptură

Transcrie versetele.

Ia-ți timp să copiezi pasajul, concentrându-te pe ceea ce pui pe foaie.

Este de ajutor și dacă poți transcrie pasajul de mai multe ori.

O vine de la Observare

Ia-ți timp să observi cu atenție pasajul.

Ce vezi în versetele pe care tocmai le-ai citit? Către cine sunt adresate? Cu cine vorbește auturoul? Ce factori culturali sunt importanți? Sunt cuvinte sau teme care se repetă? Ce figuri de stil sunt folosite?

R vine de la Rugăciune

Roagă-te prin pasajul de astăzi.

Dacă El ți-a descoperit ceva în timpul studierii unui pasaj, roagă-te pentru asta.

Mărturisește-ți păcatul descoperit de Dumnezeu.

Roagă-te proclamând adevărul din pasajul respectiv.

A vine de la Aplicie

După ce ai observat cu atenție pasajul și ce se întâmplă în el, hotărăște mesajul principal sau adevărul principal pentru textul respectiv.

Cum îl poți aplica în viața ta?

Ce trebuie să faci ca să poți trăi în lumina acestui adevăr?

ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE

Cu mare drag ne ținem strâns de mână, unindu-ne forțele pentru acest scop…
să Îl iubim pe Dumnezeu cu viața noastră.

Love God Greatly începe cu un plan simplu de citire a Bibliei, dar nu se rezumă doar la asta. Ne place să ne strângem în case, în biserici locale, pe platforme electronice cu femei din toată lumea.