ΓΙΑΤΙ η μέθοδος ΑΠΕΠ;

Είναι ένα θέμα να διαβάζεις απλά την Αγία Γραφή, αλλά όταν αλληλεπιδράς με Αυτήν, επιβραδύνοντας ώστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να τη διαβάσεις, ξαφνικά οι λέξεις ξεπηδούν από την σελίδα. Η μέθοδος ΑΠΕΠ σου επιτρέπει να εμβαθύνεις περισσότερο στην Αγία Γραφή και να δεις περισσότερα από όσα θα έβλεπες εάν απλά διάβαζες τα εδάφια και συνέχιζες την ημέρα σου.

Σε ενθαρρύνω να αφιερώσεις  χρόνο και να κάνεις τα καθημερινά εδάφια με την μέθοδο ΑΠΕΠ και να δεις μόνη σου πόσα περισσότερα κερδίζεις από την καθημερινή ανάγνωση… θα εκπλαγείς.

Τι σημαίνει ΑΠΕΠ;

Α – Α σημαίνει την Αγία Γραφή – Γράφεις τα εδάφια… θα εκπλαγείς με όσα ο Θεός θα σου αποκαλύψει απλά παίρνοντας χρόνο για να επιβραδύνεις και να γράψεις όσα διαβάζεις!

Π – Π σημαίνει  Παρατήρηση – τι βλέπεις στα εδάφια που διαβάζεις; Ποιο είναι το κοινό; Υπάρχει επανάληψη λέξεων; Ποιες λέξεις ξεχωρίζουν για εσένα;

Ε – Ε σημαίνει Εφαρμογή – αυτό που συμβαίνει όταν ο Λόγος Του Θεού γίνεται προσωπικός; Τι σου λέει ο Θεός σήμερα; Πώς μπορείς να εφαρμόσεις όσα διάβασες στην προσωπική σου ζωή; Ποιες αλλαγές πρέπει να κάνεις; Τι μέτρα πρέπει να πάρεις;

Π – Και τέλος Π σημαίνει Προσευχή Προσευχήσου για το Λόγο του Θεού πίσω σε Αυτόν. Αφιέρωσε χρόνο ευχαριστώντας Αυτόν. Εάν σου αποκάλυψε κάτι κατά τη διάρκεια μελέτης του Λόγου Του, προσευχήσου για αυτό. Εάν σου αποκάλυψε κάποια αμαρτία στη ζωή σου, εξομολογήσου.

Η μελέτη του Λόγου του Θεού με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει όσο χρόνο έχεις να δώσεις. Κάποιες μέρες μπορεί να χρειαστούν 10 ή 15 λεπτά και άλλες μέρες περισσότερο.

Πώς χρησιμοποιώ εγώ την ΑΠΕΠ;

Να ένα προσωπικό παράδειγμα…

Κολοσσαείς 1:5-8

Α – Η ελπίδα που είναι για σας αποταμιευμένη στους ουρανούς· την οποία από πριν ακούσατε στον λόγο τής αλήθειας τού ευαγγελίου, το οποίο ήρθε σε σας, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο· και καρποφορεί, όπως και σε σας, από την ημέρα που ακούσατε και γνωρίσατε τη χάρη τού Θεού αληθινά· καθώς και μάθατε από τον Επαφρά, τον αγαπητό σύνδουλό μας, που είναι για σας πιστός διάκονος του Χριστού· ο οποίος και φανέρωσε σε μας την αγάπη σας, που δίνεται από το Πνεύμα.

Π – (πολλές φορές γράφω επιγραμματικά τις παρατηρήσεις μου … τι βλέπω με την πρώτη ματιά κοιτώντας τα εδάφια)

  • Όταν συνδυάζεις την πίστη και την αγάπη, παίρνεις ελπίδα
  • Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ελπίδα μας είναι στον παράδεισο – την περιμένουμε να έρθει.
  • Το ευαγγέλιο είναι ο λόγος της αλήθειας
  • Το ευαγγέλιο συνεχώς γεννά καρπούς και μεγαλώνει από την 1η μέρα έως την τελευταία
  • Χρειάζεται μόνο ένα άτομο για να αλλάξει μία ολόκληρη κοινότητα… ο Επαφράς

Α – Κάτι που ξεχώρισα σήμερα είναι το πώς ο Θεός χρησιμοποίηση έναν άντρα, το Επαφρά για να αλλάξει μία ολόκληρη πόλη!!! Θυμήθηκα ότι απλά καλούμαστε να μιλήσουμε στους άλλους για τον Χριστό… είναι έργο του Θεού να μεταδώσει το ευαγγέλιο… να το αυξήσει και να δώσει καρπούς. Ένιωσα ότι τα σημερινά εδάφια μιλούν απευθείας για την LGG … «σε όλο τον κόσμο το ευαγγέλιο καρποφορεί και αυξάνεται, όπως έχει κάνει ανάμεσα σας από την μέρα που ακούσατε και καταλάβατε τη χάρη του Θεού σε όλο της το μεγαλείο». Δεν είναι ωραίο όταν ο Λόγος του Θεού ζωντανεύει και μιλάει κατευθείαν εκεί μου είμαστε;!!!! Η προσευχή μου σήμερα είναι όλες οι γυναίκες που παίρνουν μέρος σε αυτή τη Βιβλική μελέτη να καταλάβουν την χάρη του Θεού και να έχουν δίψα για το Λόγο Του.

Π – Κύριε, βοήθησε με να γίνω «Επαφράς»… να μιλάω στους άλλους για Εσένα και να αφήνω τα αποτελέσματα στα αγαπημένα Σου χέρια. Σε παρακαλώ βοήθησε με να καταλάβω και να εφαρμόσω όσα διάβασα σήμερα στη ζωή μου προσωπικά, και με αυτόν τον τρόπο να σου μοιάζω περισσότερο κάθε μέρα. Βοήθησε με να ζήσω μία ζωή που θα κάνει «καρπούς» πίστης και αγάπης… σταθεροποιώντας την ελπίδα μου στον παράδεισο, όχι εδώ στη γη. Βοήθησε με να θυμάμαι ότι τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ δεν έχουν έρθει ακόμα!

Τα πιο σημαντικά συστατικά της μεθόδου Α.Π.Ε.Π. είναι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ αλληλεπίδραση με το Λόγο του Θεού και η δική σου ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Λόγου Του στη ζωή ΣΟΥ.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

Αγκαλιαζόμαστε και ενώνουμε τα χέρια για αυτό τον σκοπό…
να Αγαπάμε Μέγιστα τον Θεό με τις ζωές μας…

Η Love God Greatly ξεκινά με ένα απλό Βιβλικό πλάνο μελέτης αλλά δεν σταματάμε εκεί. Αγαπάμε να μαζευόμαστε σε σπίτια και τοπικές εκκλησίες, ενώ άλλες συνδέονται διαδικτυακά με γυναίκες από την υφήλιο.