Andrea Howey

“Ek is daarvan oortuig dat die lyding wat ons nou moet verduur, nie opweeg teen die heerlikheid wat God vir ons in die toekoms sal laat aanbreek nie.” – Romeine 8:18

Hoe leef ons in die spanning van die moeilike dinge waardeur ons in die lewe gaan en die pragtige hoop en verwagting van wat kom?

Die definisie van spanning is “die toestand van om styf uitgerek word.” Ek dink elke persoon wat hierdie lees het begrip met om styf getrek te word. Styf getrek terwyl ons deur soveel moeilike dinge gaan wat net nie sin maak nie. Brutale styd met gesondheid. Onvrugbaarheid. Finansiële laste. Verrraad. Dood van ‘n geliefde. Gebroke verhoudings. Depressie. Werkloosheid. Om in spanning uitgerek te word, is pynlik.

Daar is soveel pyn en hartseer wat die werklikheid vir soveel mense is en tog, soos ons deur daardie spanning tussen pyn en hoop, die “wat nou” is en “wat sal kom,” reik, sal ons God se belofte vind wat vir ons sê daar is ‘n komende heerlikheid wat die Bybel beskryf wat “nie eers vergelyk kan word nie” tot die huidige lyding waardeur ons gaan. Romeine 8:18 sê: “Ek is daarvan oortuig dat die lyding wat ons nou moet verduur, nie opweeg teen die heerlikheid wat God vir ons in die toekoms sal laat aanbreek nie”.

Dit sê vir my dat ons kan verwag om beide pyn en hoop te ervaar. Ons sal ‘n mate van pyn en lyding in hierdie lewe ervaar en daarin roep ons tot God in ons nood. Ons wandel deur hartseer. Dit is wat weeklag is. Soos weeklag ons toelaat om deur hartseer en rou te reis, nie die werklikheid daarvan te ignoreer of lig te maak nie, is dit ook bedoel om die gaping na ewige hoop te oorbrug. Vir diegene wat Jesus hulle Here gemaak het, is ons huidige lyding nie die einde van die verhaal nie. Wat kom “kan nie eers vergelyk word” met die komende glorie nie.

God weet hoe om ons ervarings van verlies en pyn bymekaar te bring en hulle almal te verlos. Of ons nou die volheid van sy beloftes hier aan hierdie kant van die hemel ervaar, of ons eenvoudig moet vashou aan die hoop dat dit nog vervul moet word, kan ons volle vertroue hê in sy Woord en sy beloftes wat ons herinner dat “alles ten goede laat meewerk vir die wat Hom liefhet, die wat volgens Sy besluite geroep is.” (Romeine 8:28).

In Jesus is daar meer lewe en hoop en oorwinning wat voorlê as wat daar in ons hede of verlede is. Wat kom is beslis beter as wat was. “Maar as ons hoop op wat ons nie sien nie, wag ons daarop met voharding” (Romeine 8:25).

Of ons dit hier in hierdie lewe of eendag in die hemel sien, ons sal sien dat nóg die tydelike moeilike tye of teleurstellings, of selfs die beste dae van ons verlede, die blink toekoms wat in Hom op ons wag kan oorskadu nie. Met Jesus lê die beste nog voor. Daar is ‘n wonderlike hoop op heerlikheid wat voorlê. Wat kom is beter as wat was, In Jesus se naam.

Week 3 Uitdaging:

Hierdie week lees ons elke dag deur Romeine 8:18 – 39. Werk daaraan om hierdie gedeelte of ‘n paar van die verse daaruit te memoriseer as ‘n herinnering aan die soewerinitiet, krag, liefde en die groot hoop wat ons in Hom het.

Week 3 Leesplan:

Week 3 Memoriseervers: